Настаняват семейства в новите социални жилища в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

В началото на месец септември ще започне настаняването на семействата и домакинствата, които са одобрени за новоизградените социални жилища на територията на бившите казарми.

Списъкът с одобрените е ясен, след като нарочна комисия с участието на общински съветници утвърди мераклиите.

"Там проблемът ни е свързан с инфраструктурата. Това бе като допълнителен обект за финансиране. Проведох една дузина срещи с министри, но в крайна сметка бе поет ангажимент до края на този месец да бъде осигурено финансирането. След което в рамките на 60 дни трябва да бъде реализирано всичко заложено в квартала. Имаме изпълнител, така че с пристигането на парите се започва", обясни кметът на Дупница инж. Методи Чимев.

В района вече се е появило недоволство от страна на живеещите в жк. „Чавдар Войвода“ заради разбитите улици.

"Там дупките не са от днес или вчера, а са от години. В списъка за рехабилитация е заложена част от квартала и ще бъде ремонтирано по график. Този проблем всъщност там нямаше да го има, ако бе осигурено финансирането за инфраструктурата на социалните жилища през месец май, когато ги очаквахме. Тъй като по проект е заложено облагородяването на целия квартал и именно оттам ще се възстанови и ул. "Велико Търново" и други в района прилежащи улици", обясни  още инж. Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK