Комедията „Случайната смърт на един анархист” гостува в Благоевград

Снимка: ДТ-Благоевград

На 8 ноември, от 19:00 ч., на Голяма сцена Драматичен театър „Стефан Киров” – Сливен, представя комедията „Случайната смърт на един анархист” от Дарио Фо.

Комедийният талант на Дарио Фо е известен в България и неговите пиеси присъстват неизменно в афиша на театрите в страната. Нобеловият лауреат за литература познава един единствен начин да сподели с нас своите мисли за света и това е чрез смеха. Смях до сълзи или през сълзи, но винаги смях. Смях, който забавлява, предизвиква, който се бунтува и вълнува, но в крайна сметка изобличава и просветлява.

„Случайната смърт на един анархист“ е написана по действителен случай. И тук срещаме всички белези на прекрасната италианска комедия – бъбрива, емоционална и завладяваща. С много обрати, комични ситуации и смешни персонажи.

Спектакълът може да се определи с две думи – СТРАШНА КОМЕДИЯ! И то буквално! Просто защото историята щеше да бъде СТРАШНА, ако не беше СМЕШНА. Само Дарио Фо може да превърне „разследването“ на едно криминално разследване в бляскав фарс, от който извира пречистващ смях.

Превод - Благой Попов
Постановка - Иван Панев
Сценография - Вечеслав  Парапанов

Участват: Георги Спасов, Камен Воденичаров, Августин Демерджиев, Димитър Марков и Вяра Начева.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK