Наши сънародници бедстват в Англия! Останаха без подслон и пари, за да се приберат

Снимка: Личен архив

Трима наши сънародници от ромския квартал „Изток“ в Кюстендил бедстват в Англия. Момчетата няма къде да спят, нямат и средства, за да се приберат в родината.

Румен Стоянов, Мойсей Борисов и Пламен Руменов се намират в момента в град Манчестър.

„От две седмици момчетата спят на открито на пазара „Лонг сайт“. Обръщам се с молба към всички хора, които сме пръснати по света, да направим така, че тези момчета да се приберат в родния си град. Вече съм се свързал и с Посолството, надявам се съвсем скоро да бъде оказана помощ на тези бедстващи кюстендилци“, коментира пред ИНФОМРЕЖА ромският общественик Стефан Лазаров.

По негови думи Румен, Мойсей и Пламен заминали за Англия преди 3 месеца. Там работили във фабрика, която накрая не им плаща и ги оставя без подслон и пари на улицата.

„Единият от мъжете е много болен, има диабет, отделно от това получава постоянно припадъци. В изключително тежко здравословно състояние е. Надявам се, час по-скоро те да се приберат в родината си. Били сме свидетели не редица подобни случаи с измамени българи, който заминават за работа в чужбина, а накрая остават без лев стотинка на улицата“, обяви още Лазаров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK