Наши и чуждестранни парапланеристи окупират дупнишкото село Бистрица

Кметът на Бистрица Кирил Огненски с туристи в местността Остроган, снимки: Аеро клуб „Свободен полет“

Десетки наши и чуждестранни парапланеристи окупират дупнишкото село Бистрица. Напливът от туристи е най-силно осезаем през този месец, когато голяма част от хората са в отпуск, коментира пред ИНФОМРЕЖА, кметът на селото Кирил Огненски.

По негови думи най-предпочитана за полети е местността „Остроган“, където голяма част от любителите на екстремните изживявания правят първите си опити за летене.

„Само преди ден при мен дойдоха двама италианци. Идват хора и от Испания, Гърция и откъде ли още не. Селото стана наистина много привлекателно за туристите. От уста на уста се предава, че е тук природата е уникална и ето, за разлика от другите села при нас има осезаем живец“, обяснява Огненски. Не веднъж или два пъти дейният кмет с личния си автомобил е качвал туристи до местността „Остроган“. Прави го за собствена сметка и с огромно удоволствие.

Единственият проблем, според него, е липсата на места за настаняване. „Имаме само една къща за гости в Бистрица. Хората искат тук да нощуват и няма къде. Трябва да пътуват от съседните градове. Някои всеки ден идват от София. Сега за две седмици напред няма свободни стаи. Можете да си представите“, обяснява още Огненски, който преди месец и половина спаси изгубени туристки в планината край Бистрица.

С голяма доза на скромност, Огненски обяснява, че единствената му цел е да превърне Бистрица в привлекателно място за туристите и успява.

„Няма как да си кмет на село и да не влагаш цялата си душа и енергия за хората. Аз живея със семейството си в Бистрица и не бих си помислил да се преместя на друго място“, категоричен е Кирчо, както го наричат местните.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK