Нашествие от телефонни измамници в Сандански, за денонощие три възрастни жени се простиха с последните си пари

Снимка: Infomreja.bg, архив

Три сигнала за телефонни измами са получени в РУ-Сандански само за последното денонощие. Три възрастни жени отново са станали жертва на телефонните измамници, на които са дали последните спестени пари за черни дни.

Вчера около 11:55 часа, 69-годишна жена от Сандански е получила телефонно обаждане от непознат за нея мъж, който й съобщил, че дъщеря й е пострадала и е необходима парична сума за операцията й. Потърпевшата е хвърлила през прозореца на жилището си сумата от около 4 000 лева.

Около 12:00 часа също вчера, 77-годишна жена от Сандански е въведена в заблуждение от непознат за нея мъж, който се представил за полицейски служител и поискал да изхвърли през прозореца на жилището си парична сума, като я уверил че с това ще помогне за залавянето на телефонни измамници. Жената е хвърлила през прозореца сумата от около 6 500 лева.

Около 10:00 часа, на 84-годишна жена от Сандански е поискана парична сума, необходима за операция на дъщеря й. През прозореца на жилището си жената е изхвърлила сумата от около 2 350 лева, които взело непознато за нея лице.

За пореден път от МВР предупреждават както възрастните хора от региона, така и техните близки за проява на внимание и в никакъв случай да не се дават пари и други ценности, поискани по телефона от непознати.

Тенденциите са, че с наближаването на празниците измамниците се активират още повече в цялата област Благоевград.

При подобни случаи възрастните хора, преди да са дали парите си, да информират близките си и полицейските органи, като позвънят на денонощния и безплатен телефон 112. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK