47 години Дом "Ильо Войвода" в Кюстендил

Снимки: личен архив

47 - годишнината от създаването на Дом за пълнолетни лица с физически увреждания бе отбелязана подобаващо в неделния ден.

Рожденият ден на една социална институция, която е устойчива във времето, има своята дългогодишна история и своите традиции, които се изпълняват от все повече мотивирани работещи хора и домуващи премина с много настроение, веселие и вкусна торта.

Неделята събра в залата за свободно време на Дома не само живеещите в него, но и работещите. Различието бе, че това не бе работно време за тях, а свободно и знак на уважение към случващото се.

По време на празника на новодошлите домуващи бе представена историята на Дома, подобренията в годините, припомнени бяха хубави събития и преодолени трудности.

Създадено бе дърво на пожеланията като всяко листо от него бе с пожелание социалната институция да бъде гостоприемна, грижовна и справедлива.

Подаръкът за рождения ден на институцията бе концерт с участието на Веселина Сиракова - признат талант, солистка на ФТА "Пауталия" - Кюстендил, дъщеря на медицинската сестра Тинка Александрова, която също е част от екипа на Дом "Ильо Войвода".

ДПЛФУ "Ильо Войвода" - Кюстендил е създаден 1971 г. 

Институцията е създадена с единствената хуманна и благородна цел – да осигури такива условия на живот, така че хората над 18 години настанени в нея, да получат обслужване на качествено ниво, с истинско човешко отношение, битова среда, хранене съгласно индивидуалното здравословно състояние и условия за свободен режим на обитаване.

Транспортната връзка с Дома се осъществява с микробус - собственост на Дома, таксиметрови автомобили и маршрутки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK