След форума в Скопие: Белица се радва на нов успех! Близо половин милион инвестират в читалището

Сградата на НЧ "Георги Тодоров-1885", снимки: Община Белица

След вчерашното тичане по Скопие, Белица се радва на нов успех!

На форума, проведен в македонската столица, в присъствието на заместник-министрите на България и Македония – Томислав Дончев и Кочо Ангушев, кметът на община Белица донесе новината за одобрения Проект по Втора покана - Приоритетна ос 2 „Туризъм“ в рамките на програмата Interreg - IPA ТГС България - Бившата югославска република Македония.

За Белица одобреният проект финансира втори етап за вътрешен ремонт на сградата на читалище „Георги Тодоров 1885“ на стойност 438 588,94 лв. Проектът „Културен мост през вековете“ е оценен на първо място в списъка на класираните проекти с 95,5 точки, с водещи партньори Народно читалище „Георги Тодоров 1885“ Белица и Община Белица.

Партньор 2 е Центърът за развитие на Източния район за планиране със седалище град Щип - директор Драгица Здравева.

Първата покана бе по Приоритетна ос 2 „Туризъм“ в рамките на програмата Interreg - IPA ТГС България - Бившата югославска република Македония, в изпълнение на проекта "Възстановяване на обекти с историческо и културно значение и опазване на материалното и нематериално културно наследство в Белица и Македонска Каменица", с договор от 19.09.2017 г.

Първият етап включваше основен ремонт и осигуряване на енергийна ефективност върху сградата на читалището. За него Община Белица осигури 300 хил. лева съфинансиране.

Сега усилията на кмета Радослав Ревански са насочени към втория етап за изпълнение на одобрения проект.

 

Кметът на община Белица, Радослав Ревански, снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd
loading...