В Първо ОУ-Гоце Делчев, успешно приключи проектът „Нови тенденции и предизвикателства в образователния процес“ по „Еразъм+“

Снимки: Първо ОУ-Гоце Делчев

През октомври месец 2017 година учителите от Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в град Гоце Делчев - Стойна Москова, Елена Карпатова и  Силвия Тричкова, успешно завършиха обучение, реализирайки своя проект „Нови тенденции и предизвикателства в образователния процес“ по Европейска програма „Еразъм+“.

И трите елитни преподавателки повишиха квалификацията си, подобрявайки своя английски език и преподавателски умения в престижни центрове за обучение на учители в Италия и в Малта, като същевременно получиха и завидни практически умения за комуникация с колеги от други страни, за да обменят педагогически опит.

„Работата в мултинационална среда е изключително полезна за развитие на творческия им потенциал, за да добият рутина и самочувствие, което ще им помогне да се справят с образователните новости. Участниците се запознаха с широка гама от уеб инструменти и социални мрежи, които заедно със смартфоните и таблетите ще дадат възможност за виртуални разходки в страната на познанието, а използването на hands-on експериментални методи ще подобри методите на преподаване“, сподели директорът на училището, Людмила Дерменджиева.

Обучението надгради предишни езиковите умения и познания на участниците с помощта на набор от практически методологии и повиши педагогическата им квалификация.

"Активната практика е една от най-добрите форми на учене. Целта на всяка образователна практика е да помага на учениците да разберат заобикалящия ги свят и какви таланти имат, така че да се превърнат в удовлетворени личности и активни граждани, с висококвалифицирани учители, за нас тази цел е вече осъществима", допълниха и трите преподавателки, доволни от постигнатите резултати по проекта „Нови тенденции и предизвикателства в образователния процес“ по Европейска програма „Еразъм+“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK