Около 40 полицаи протестират днес пред сградата на музея в Гоце Делчев за по-високи заплати и по-добри условия на труд

Снимка: Infomreja.bg

Около 40 служители днес, след края на работния ден, ще се съберат пред сградата на Общинския исторически музей в Гоце Делчев, за да протестират срещу ниските работни заплати и лошите условия на труд.

Мястото не е случайно, защото именно там е и паметникът на радетеля за свобода и демокрация - Васил Левски, пред чиято памет миналата седмица по случай 180 години от рождението на Дякона се поклони цяла България.

От полицейската синдикална федерация в Гоце Делчев заявиха, че към момента исканията им остават непроменени, а именно - увеличаване на работните заплати на служителите в МВР, редовно осигуряване на униформи, подобряване на условията на труд.

Местните синдикални лидери отрекоха истинността на информацията, че в складовете вече има униформи и обувки. Заради натрупването на нерешени проблеми в продължение на осем години и интересът към работа в системата на МВР е на критични нива, а незаетите места са над 6000.

И тъй като до момента, 22 дни след началото на протестите, министърът на вътрешните работи не е насрочил дата за преговори и консултации, полицейският синдикат организира щафетни протести в големите областни центрове и градове в страната.

По този повод синдикалната федерация на служителите в МВР ще сезира Европейската комисия за нарушаване на Социалната харта. Основанието отново  е, че 22 дни след началото на протестите министър Валентин Радев отказва да свика преговори и консултации по исканията на синдикатите.

 

КОМЕНТАРИ

А стига06:40 - 28.07.2017
Като не им харесва да напускат,кой ги спира?Да отидат да работят в частния сектор,като са толкова алчни,само че там привилегии и бонуси няма...и като не ти харесва се оплакваш на арменския поп.
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK