Народният представител Богдан Боцев се срещна с предприемачи от Гоцеделчевско

Снимки: БСП

Народният представител Богдан Боцев се срещна с представители на Сдружението на предприемачите, регион Гоце Делчев. Поканата бе от страна на представителите на бизнеса, а целта на срещата – обсъждане на някои изключително важни въпроси, касаещиа бизнеса не само в региона, а и в страната.

„Говорихме за реален газопровод Симитли-Банско-Разлог-Гоце Делчев, а не виртуален, какъвто е в момента на практика“, обясни народният представител.

На много важната тема за безработицата и същевременната липса на работници бе отделено специално внимание по време на срещата. В региона на Гоце Делчев безработицата е 10.4 %, но в самия град тя е доста по-ниска.

Констатацията на сдружението на предприемачите е, че въпреки тази сравнително ниска безработица, работници на практика няма. Затова съмненията им, че най-вероятната причина е липсата на по-ефективен и стриктен контрол от Инспекцията по труда, трябва да бъдат проверени и ако наистина е така, това трябва да се промени.

„Пред мен представителите на бизнеса поставиха въпросите за електронно трудово досие и ваучерите за храна за работниците и служители. Всичко това са проблеми, които се дискутират от години, но на практика адекватно решение няма. Срещата и поставените въпроси, идеи и препоръки от местния бизнес, бяха изключително полезни. Смятам да направя всичко каквото е необходимо, за да ги поставя на дневен ред в парламента и да търсим тяхното решение“, категоричен бе Богдан Боцев.

 

КОМЕНТАРИ

Мнение15:49 - 21.05.2017
За какви предприемачи говорите? Та те са просто робовладелци!За последното нещо за което мислят, това е работника!Лоши условия на работа,ниско заплащане,в предприятия,като"Нидекс","Нети",Пиринпласт",вредни условия на труд,прах,без винтелация,вредни изпарения!И защо хленчат ,че предлагали работа и никой не искал да работи!Ами за това господа робовладелци!Останаха ви работници на 50-60 години младите избягаха в Германия където за същата работа,но причовешки условия вземат десет пъти по-високи заплати.Така ,че господа накрая ще фалирате заради безхаберието си и гяволъка!!!
Все още търпим09:48 - 18.05.2017
Да,все още търпим,но докога?Имаше ли представител от болницата?Да постави въпроса,защо ваучерите все още и само там са направени стойност два лева? Г-н Боцев,независимо от топлата ви връзка с ръководството на болницата,проверете и това,моля!
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK