И Минка Капитанова одобри Пастора да строи в “Кремиковци“

Снимка: Infomreja.bg

Община Гърмен на основание чл. 129, ал.5 от Закона за устройство на териториите съобщава, че е одобрен проект на подробен устройствен план - план за застрояване в местност Падарката, разположено в землище на село Марчево, общ. Гърмен, за жилищно строителство.

В четиринадесет дневен срок от съобщението заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

Решението бе гласувано на първото за годината заседание на местния парламент, на което бе разгледано и одобрено искане на Иван Айдаров, известен в квартала като Пастора, за изработването на подробен устройствен план за строителството на жилищна сграда.

Домовете на Иван Айдаров и неговите синове бяха съборени като незаконни по време на акция на ДНСК за събаряне на незаконни къщи на 8. септември 2015 г., въпреки че за имота си Иван Айдаров е имал удостоверение за търпимост, издадено му от общинската администрация. Съгласно документа той е закупил земята за 1 300 лева.

Общинските съветници на свое заседание преди месеци одобриха и молбите за разрешения за изработване на подробен устройствен план и на семействата на двамата синове на Иван Айдаров, Румен и Кирил Айдарови за построяването на две къщи и магазин в местността Падарката, където е разположен ромският квартал „Кремиковци“.

Със свои заповеди от 08.08. тази година, кметът на Община Гърмен одобри и още шест заповеди, гласувани от Общински съвет за жилищно строителство и в селата Рибново, Долно Дряново и Гърмен. 

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK