Народни борби - атракцията за празника на село Крупник

Снимки: Община Симитли

Народни борби се проведоха за първи път на стадиона в Крупник по случай празника на селото. Състезанието премина при много голям интерес. То продължи няколко часа, а състезателите бяха разпределени по категории: деца, младежи до 20 години и баш. Регламентът предвиждаше борба на принципа „всеки срещу всеки”. 

При най-малките ентусиасти на първо място бе Александър Ваканин на 11 години, на 2-ро - Васил Зулямски на 9 години и трети остана Емил Сулев на 10-годишна възраст. 

В категория до 20 години на първо място излезе Мартин Ваканин от Крупник, който е втори на републиканско състезание по борба за кадети и състезател на „Левски”, втори беше Антон Златков. 

Башът бе спечелен от Иван Благоев от село Полена, на второ място се класира брат му Милан Благоев. Трети остана Пейчо Бинбелов, национален състезател по борба. Голямата награда – агне, бе вдигната от един от инициаторите на народните борби Иван Благоев, който през цялото време съдийстваше на стадиона. 

Зрелищно шоу направиха борците от Полена, когато на финал се изправиха един срещу друг, за да видят кой е по-добрият. Момчетата са изявени състезатели в българската борба и не спират да прославят община Симитли и България на множество форуми. 

За всички категории: деца, младежи до 20 години и баш, бяха предвидени парични награди, а на най-малките бяха раздадени и грамоти от кмета на село Крупник Иванка Чакалска, която не скри задоволството си от случващото се по случай празника на селото. Тя си пожела още дълги години да има народни борби в селото и да станат традиция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK