Наркотрафикантът Маникатов остава в ареста

Васил Маникатов, снимка: infomreja.bg, архив

Софийски апелативен съд (САС) остави в ареста сочения за един от най-влиятелните наркобосове в Южна България Васил Маникатов, съобщи БЛИЦ.

Мярката за неотклонение беше гледана пред съда в отсъствието на подсъдимия. САС реши, че наркобосът остава в ареста до разглеждане на дело за екстрадиция по европейска заповед на Гърция, което все още не е насрочено.

Според защитата на Маникатов двете европейски заповеди от Гърция са несъстоятелни и абсурдни, тъй като се отнасят за трафик на дрога през 1996 и 2006 г. Защитата подчерта, че отдавна е изтекъл срокът на давност за двете престъпления.

Припомняме, Васил Маникатов излежа 7 години за наркотрафик от дадени му общо 10 години. Престъпникът беше пуснат предсрочно заради примерно поведение и излезе от затвора преди около месец. Малко по-късно обаче беше задържан отново по искане на гръцките власти.

Междувременно наркобосът твърди, че гледал марули и други зеленчуци, след като бил освободен от ареста. Васил Маникатов е една от жертвите и на групата за отвличания на "Наглите". Той беше похитен, докато излежавал присъда в затворническото общежитие с лек режим в Казичане. Отвлечен бил, докато чакал в колата жена си и дъщеря си.

Маникатов вече е давал показания срещу „Наглите", в които е обяснил как е дал 241 000 евро, за да бъде освободен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK