Наркоплантатори плъзнаха и в Неврокопско

снимка: МВР, архив

Гранични полицаи от ГПУ – Гоце Делчев заловиха трима млади мъже със 150 грама марихуана. 30-годишният Димитър Крушовски, първият му братовчед - 20-годишният Иван Панайотов, и Борислав Славчев, на 19 години, и тримата от Гоце Делчев, са задържани към 16 часа вчера в покрайнините на село Копривлен, в местността "Лялево".

Граничният патрул забелязал съмнителен джип "Хюндай Галопер” с благоевградска регистрация, управляван от правоспособния водач Димитър Крушовски. В колата били и Иван Панайотов и Борислав Славчев.

Докато проверявали документите им за самоличност, граничните полицаи видели, че младежите изхвърлили в близост до джипа малък полиетиленов плик. На място веднага са извикани и криминалисти от РУП - Гоце Делчев, които при извършения оглед установили, че в плика има 150 грама суха тревиста маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Полицейските служители са извършили претърсвания и в домовете на тримата неврокопчани, но наркотични вещества там не са намерени.

И тримата задържана са свързани с откритите от граничните и полицейските служби в Гоце Делчев три канабисови ниви в гората над село Тешово, за което ИНФОМРЕЖА писа миналата седмица. От полицията съобщиха, че засаденият канабис край селото, отглеждан от тримата мъже, вече е унищожен.

Родителите на Димитър Крушовски и на Иван Панайотов са от село Тешово. Братът на Крушовски има хотел в селото. Борислав Славчев е от Гоце Делчев, живее на ул. „Гранична” и е известен в града и в региона като консуматор и разпространител на наркотични вещества.

По всичко личи, че бизнесът с отглеждането на канабис завзема нови територии и освен традиционния Санданско-Петрички район, вече навлиза и в Гоцеделчевско. С малкото си жители и благоприятните климатични условия за отглеждане на наркотичното растение село Тешово се превръща в "Неврокопската Колумбия", коментираха от полицията в Гоце Делчев.

В РУП – Гоце Делчев е образувано полицейско дознание. Работата по случая продължава.

 

КОМЕНТАРИ

дистрибутор на електромери12:10 - 30.09.2012
пак е имало голямо сране
duro11:40 - 28.09.2012
tova mom4e da ne bi da e sina na namesnica na Teshevo
голяма глава19:02 - 27.09.2012
пак сте издънили бат богомил четвъртия джокер
ох писна ми16:33 - 27.09.2012
Не е РПУ от две години и повече даже е РУП

FACEBOOK