Нарколаборатория разбиха сливенски криминалисти

Снимка: МВР

Криминалисти проверили адрес в квартал „Нова село“ в областния град Сливен. На място, в момент на сделка, са задържани трима мъже - криминално проявените Р.Д. (49 г.), А.А. (36 г.), С.Л.(29 г.) и две жени, на 23 и 30 години, всички от град Сливен.

В хода на разследването полицаите са иззели 30 г метамфетамин и около 15 г канабис. От мястото са иззети прекурсори и други вещества, предмети и компоненти, необходими за производство на високорискови синтетични наркотици.

Петимата са задържани за 24 часа. Уведомена е Окръжна прокуратура-Сливен. Образувано е досъдебно производство. С прокурорско разпореждане за 72 часа е задържан 49-годишният Р.Д., многократно регистриран и осъждан за разпространение и притежание на наркотични вещества. 

От началото на 2018 г. в поделенията на ОДМВР-Сливен, са задържани общо 45 души за притежание и разпространение на наркотични вещества. Образувани са 28 досъдебни производства. На територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица полицейски патрули ежедневно извършват проверки и  осъществяват контрол за противодействие на престъпления, свързани с наркотици.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK