Наркодилърите Тодор и Димитър Шопови от Гоце Делчев остават в ареста за 72 часа

Снимка: Infomreja.bg, архив

Задържаните при перфектната полицейска акция в Гоце Делчев наркодилъри баща и син остават в ареста за 72 часа. 56-годишният Тодор Шопов и 31-годишният му син Димитър са едни от основните разпространители на наркотици в региона. 

Удължен е срокът на задържането и на четиримата младежи от Гоце Делчев, които лбяха спипани да пазаруват дрога от Димитър Шопов. Това са Атанас Атанасов от Гоце Делчев и приятелката му Крисия, която не е от Неврокопския регион, Васко Машанлиев, познат в града като Малкия Мешанлиев, и Николай Кюлев.

И шестимата са преведени в ареста на благоевградската полиция, а в понеделник се очаква прокуратурата да поиска постоянен арест за бащата и сина. 

Тодор Шопов и Димитър Шопов са син и внук на бившия шеф на ДС в милицията в Гоце Делчев Димитър Шопов, който вече е покойник, но хората от местните мюсюлмански села още помнят участието му във възродителния процес и смяната на имената им.

48 часа е продължила акцията на местните полицаи, които без почивка са наблюдавали и задържали тази сутрин известните в града криминално проявени баща и син. Справките сочат, че синът на бившия ДС началник - Тодор Шопов, е в списъка на местния крими контингент от съвсем млада възраст, като по неговия път тръгнал от 20-годишна възраст и синът му Димитър, който е на 31 години, осъждан, с видящи дела и лежал в затвора за кражби.

Още от сряда през нощта полицаите завардили дома на Шопови, намиращ се на улица "1 май" в Гоце Делчев, и провели близо 48-часово непрекъснато външно наблюдение на къщата. За това време униформените засекли и дузина купувачи на дрога. 

Тази сутрин, при влизането в дома на Тодор и Димитър и направения обиск, полицаите открили в тайници близо килограм хероин. В двора на къщата пък намерили заровени в земята амфетамини, разпределени на дози за продажба. 

Откритата и иззета дрога е около 540 грама сух канабис, 925 грама хероин и 70 грама амфетамин. При обиски в помещенията, обитавани от бащата и сина, са намерени и около 5 000 лева.

Двамата мъже са безработни и местните от Гоце Делчев не си спомнят някой от тях да е започвал някаква работа. 

Час след ареста на Шопови, рано сутринта днес, още докато били в леглата си, полицаите са задържали и четирима техни клиенти - Атанас Атанасов с приятелката му Крисия, Васко Василев и Николай Кюлев. 

При външното наблюдение четиримата са засечени да купуват канабис от бащата и сина, но търпеливо били изчакани да се приберат. При претърсването у тях е намерена дрога, купена от Шопови. 

Според запознати, бащата Тодор Шопов доставял на сина си всякакъв вид наркотици от дистрибутори от цялата страна, а Димитър се занимавал с пласмента. 

Ако четиримата клиенти откажат да свидетелстват, срещу тях също ще бъдат образувани съдебни дела.

"Крайно време беше полицията да вземе крути мерки спрямо Тодор и Димитър Шопови, които от години тровят децата на Гоце Делчев и региона. Къщата им е магазин за дрога и досега не се намери смел полицейски шеф и униформени служители да разбият този наркоканал, защото наркозависимите прогресивно се множат пред очите на обществото в Гоцеделчевско с всеки изминал ден. Като граждани и родители поздравяваме РУ-Гоце Делчев за усилията да се справи с накроразпространението в града", коментират жителите на Гоце Делчев, впечатлени от успешната акция. 

Те са категорични, че ще следят по-нататъшните действия на прокуратурата и смятат, че правораздавателните институции трябва да бъдат безкомпромисни спрямо двамата наркодилъри. 

 

КОМЕНТАРИ

bsp13:58 - 19.03.2016
сега трябва да ударите и "Царица Йоана"Там е дистрибуцията!!!
Полицай13:57 - 19.03.2016
Браво на полицията! Разчитаме да бъдат разкрити и крадците , които направиха обирите в последните месеци. Ние също трябва да помогнем а не да си гледаме сеир. Утре могат да влязат и у нас. Успех! Да подкрепим полицията. Тя има нужда от нас.
баща11:41 - 19.03.2016
С безкрайна благодарност към началника на полицията Зайков . Благодаря Ви г-н Зайков вярвайте че спасихте много деца включително и моето което бе привлечено да си пазарува цигари с канабис от къщата на тези изроди . Запалиха с наркотиците целият град пазаруват от тях и деца от целият регион от Мусомище от Абланица от Брезница и много други села .
Въведете име...08:24 - 19.03.2016
Браво Ангеле, и на другите полицаи участвали в тази акция.Само така на тия боклуци.

FACEBOOK