Разлог си сътрудничи с македонската община Гьорче Петров по европрограма

Снимки: Община Разлог

Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев и заместникът му по икономическите и правни въпроси Иван Гюров посрещнаха секретаря на македонската община Гьорче Петров Божко Стоянов.

Срещата се осъществи по проект „Изпълнение на образователни методи – „учене чрез правене“ при обучението за оползотворяване на слънчевата енергия в основните училища“, финансиран по програма „Еразъм +“.

Учителите от ОУ „Св. Паисий Хилендарски”, с. Баня, община Разлог (България) и ОУ „Мирче Ацев” (Македония) са реализатори на идеята, която има за цел да обучи около 3000 ученици и учители чрез практически дейности в използването и популяризирането на слънчевата енергия.

Очакваният резултат от обучението е да бъдат въведени нови образователни методи в основните училища за преподаване на извънкласен материал за ефективно използване на слънчевата енергия.

В рамките на една работна седмица ще се осъществи началната фаза от проекта като следващите надеждни стъпки са за постоянен обмен между ученици и преподаватели от двете държави.

Петдневното обучение има още една задача, която преподавателите от основните училища трябва да изпълнят - създаване на документ за стратегическо партньорство за иновации и обмен на добри практики в сферата на образованието между двете общини.

На срещата между двете общини бяха установени две много важни точки за образованието, свързани с развитието на енергийната ефективност и подобряване качеството на просвета от българска и македонска страна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK