Благоевград се преклони пред делото и паметта на Апостола

Снимка: Infomreja.bg

Цветя бяха полагани през целия ден

Днес се навършват 148 години от обесването на един от най-смелите герои на България, личността, която завинаги ще остане в общата национална памет, Васил Левски.

Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов и заместник-кметовете инж. Венелин Трошанов, д-р инж. Василиса Павлова, Ясен Попвасилев и Любен Милев, общественици и граждани на Благоевград положиха венци и цветя на бюст-паметника на Дякона и почетоха светлата му диря, начертала пътя към величието на българите, неговата непоколебима смелост и вярата в Отечеството.

Венци бяха положени и от името на заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност и министър на отбраната на Република България, Красимир Каракачанов, председателят на Общински съвет Благоевград, Андон Тодоров, се оклони пред паметта и делото на Апостола на свободата и началника на отбраната на Република България, адмирал Емил Ефимов.

Военнослужещи от Бригадното командване с командир полковник Митко Балтов изпълниха своят военен ритуал, прекланяйки се пред безсмъртното дело на Апостола, а учениците от ПГСАГ „Васил Левски" Благоевград Стоян Георгиев и Атанас Божурски ни върнаха към онези паметни дни от нашата история.

 

 
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK