Назначена е Районната избирателна комисия в Кюстендил! Започва да работи от 6-и април

Снимка: Личен архив

Назначена е Районната избирателна комисия в Кюстендил, след постъпило писмо от областния управител Виктор Янев, става ясно от съобщение на ЦИК.

Към писмото са представени протокол от 30.03.2019 г. за проведените консултации при областния управител за състав на РИК, ведно с направените предложения от участвалите партии и коалиции и приложените към тях документи.

На консултациите са участвали надлежно упълномощени представители на всички парламентарно представени партии и коалиции, както и коалиции, които не са парламентарно представени, но имат избрани с техни листи членове на Европейския парламент от Република България.

От представената преписка се установява, че са спазени изискванията на Изборния кодекс за провеждане на консултациите, участвалите партии и коалиции са направили предложение за състава на РИК, в което се съдържат изискуемите документи съгласно чл. 60, ал. 3 и 4 ИК.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, за председател на РИК – Кюстендил, е избран Красимир Петров от ПП ГЕРБ, а за секретар – Симеонка Манова от коалиция „БСП за България“.

Избрани са двама зам.-председатели – Александра Колева е единият от ДПС, а Илиян Хаджийски е от коалиция „Обединени патриоти“.

РИК- Кюстендил, трябва да започне да действа от 6 април 2019 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK