"Напоителни системи" отговори на земеделците от Копривлен: ВЕЦ "Топлика" няма отношение към напояването

Димитър Попов - управител на "Напоителни системи", клон Гоце Делчев, снимка: Infomreja.bg, архив

"Напоителни системи" - Гоце Делчев, излезе с официално становище относно жалбата на земеделци от хаджидимовското село Копривлен заради недостиг на поливна вода.

Жалбата бе изпратена до правителството, министерствата на енергетиката и на земеделието и храните, както и до местния клон на "Напоителни системи" и медиите.

В нея група земеделски производители дори заплаши с протести и затваряне на международния път за Гърция, ако ресорните институции не чуят гласа им и не решат проблема им.

Като основен виновник те посочват намиращата се в района ВЕЦ "Топлика", собственост на депутата от БСП - Кирил Добрев.

Ето и официалната позиция на гоцеделчевското дружество по казуса, предоставена на ИНФОМРЕЖА:

"Във връзка с Ваша публикация относно недостиг на вода за напояване в района на с. Копривлен, дължащ се на работата на ВЕЦ "Топлика", Ви уведомяваме, че обектът няма отношение към реда и начина, по който се осъществява напояването.

С хидротехническите съоръжения на „Напоителни системи“ работят единствено специалисти от Дружеството. Те координират процеса по разпределение на водата, съгласно подадени заявки за напояване,  сключени договори със земеделски производители, както и месечен график, определен от МОСВ.

Водата се използва приоритетно за напояване по време на поливен сезон след подавани заявки и сключване на договор  с желаещ водоползвател.

Към момента в клон „Струма – Места“ за района на с. Копривлен няма подадени заявки за доставка на вода за напояване". 

 

От ръководството на "Напоителни системи", клон Гоце Делчев

 

КОМЕНТАРИ

Коки22:25 - 14.06.2018
Е това копеле лъжливо и крадливо Попов колко хора е излъгал и продължава с измамите маменцето му да е-а.А иначе е ебати и тъпото копеле.
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK