„Напоителни системи” ЕАД монтира нова вертикална помпа за напояване в района на Каварна

Снимки: Напоителни системи

Разходите за новото съоръжение са изцяло за сметка на Дружеството

Възстановено е нормалното водоподаване за напояване в района на Каварна, след като служители на клон „Черно море” работиха 12 часа без прекъсване и предсрочно от обещаното извършиха монтаж на нова вертикална помпа.

Водоподаването в района не е спирало за периода на аварията, като към земеделците е подавана вода по график от втори сондаж с многостъпална потопяема помпа, чиито дебит е по-малък, поради което се е наложило поливките да бъдат разредени през два дни, а не през един ден, както са заявени.

Разходите за новото съоръжение са изцяло за сметка на Дружеството, като земеделските производители не са заплащали нищо.

"Напоителни системи" обслужва по договор за доставка на вода 750 дка в района на Каварна. 447 от декарите са засадени с пипер, 150 дка е бостан и 150 дка - със зеленчуци. Това са всички площи, които се обслужват от тази помпена станция, противно на заявеното от производителите, че са застрашени 3 000 дка със зеленчуци.

В края на седмицата изпълнителният директор на Дружеството г-жа Снежина Динева ще отиде на място и лично ще инспектира работата на новото съоръжение.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK