Наплив от инвеститори в община Гърмен. Разрешено е строителството на два цеха и къща за гости

Снимка: Infomreja.bg

Само през последния месец на 2017 година в община Гърмен, със заповеди на кмета Минка Капитанова, са одобрени  изработването на три ПУП-а за изграждане на инвестиционни проекти, двата от които са цехове за преработка на дървен материал и една къща за гости с ресторант. И трите инвестиционни начинания се очаква да набират работници и специалисти от община Гърмен, където безработицата продължава да поддържа високи нива.

Кметът Капитанова в края на 2017 година със своя заповед е разрешила изработването на комплексен за инвестиционна инициатива проект, поради намерението на дружеството „ПАДИ 2017“ ЕООД в най-кратки срокове да реализира строителство на дърводелски цех в района на кв. 56 в Гърмен. Седалището на дружеството, кандидат – инвеститор, е с. Брестник –Пловдивска област, а управител е Йордан Димитров Павлов.

Според заявено искане в община Гърмен от „БАВИ ТРАНС“ ЕООД се вижда, че дружеството  настоява  да получи разрешение за изработване на ПУП в местността Манолето. Собственикът на дружеството - Бисер Альошев Чепелов, иска разрешение за изработване на подробен устройствен план, с който да бъде променено предназначението на инвестиционното му намерение от за складова база, търговски обект и гаражи в за цех за първична преработка на дърен материал, складова база и търговски обект.

Със заповед 484 от 29.12.2017 год., и на основание на чл.44 ал.1 т.13.и ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация,  разрешение за изработването на комплексен проект за инвестиционна инициатива е било дадено и на Йоанна Крумова Стойкова от Гоце Делчев да реализира в кратко време строителство на къща за гости и заведение за обществено хранене в поземлен имот в кв. 68 по плана на курорт Огняновски минерални бани в с. Огняново.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK