Нападнат е журналист! ГЕРБ: Платени провокатори пробиха охраната

Снимка: БГНЕС

Нападнат е журналистът Полина Паунова

Ескалация на напрежението в „София Тех Парк“, където се проведе конференцията на ГЕРБ.

На излизане от събитието делегатите бяха посрещнати от протестиращи, които скандират „оставка“. Наложи се делегатите да бъдат извеждани с полицейски кордон. Полиция има и към този момент. Блокирано беше за кратко движението при зала „Арена Армеец“, но полицията се намеси и го пусна.

Симпатизантите на ГЕРБ се тръгнаха от Националната конференция с личните си автомобили.

Още по време на речта на премиера Бойко Борисов в пространството, до което беше допускан активът на партията, започна бой.

Встрани от публиката беше изведен мъж, а по-късно се стигна и до размяна на юмруци. Към момента няма информация как се е стигнало до инцидента.

Отвъд загражденията се стигна до агресия и спрямо журналисти. Мъж отне със сила телефона на журналиста от „Свободна Европа“ Полина Паунова и го захвърли.

Журналистът заяви в профила си във фейсбук: 

Това са двете видеа. Първото: протестиращи (искащи оставката на правителството) се спречкват с момчета. Настава бой. Снимам. Някой идва зад мен удря ме в гръб, след което ми избива телефона.

След като си взех телефона се отправих към огражденията, за да вляза при ГЕРБ. Разпознах хората, които налетяха на бой вътре. Имаше и други колеги, но никой не дойде да пита защо тези хора са се били с други и защо са правили провокация. Отидох сама. Питах ги възпитано, те ми взеха телефона и го изхвърлиха два пъти на тревната площ.

След това дойдоха @Miroluba Benatova и Genka Shikerova. Заснеха как охраната вместо да изхвърли провокаторите изхвърли мен със засилка. Охраната беше с бадж на ГЕРБ.

На тези видеа се виждат лицата на провокаторите.

Не е ясно кой е мъжът и дали е бил задържан след това, пише бТВ.

От ПП ГЕРБ изказаха своята позиция след протестите при конференцията:

ПП ГЕРБ категорично се разграничава от действията на група провокатори, които предизвикаха сблъсъци на Националната конференция на партията, която се проведе днес, 5 август 2020 г. Членовете и симпатизантите на ГЕРБ през цялото време демонстрираха мирните си намерения и не провокираха агресия. За съжаление, платени провокатори пробиха охраната на форума и влязоха в пререкания както с членовете на ГЕРБ, така и с протестиращите граждани. Бяха нападнати протестиращи, членове на ГЕРБ и журналисти. Настояваме разследващите органи да разкрият всички факти и обстоятелства около днешните сблъсъци и виновните да понесат отговорност.

ПП ГЕРБ не е наемала допълнителна охрана за форума. Охраната бе осигурена от „София Тех Парк“.

 

КОМЕНТАРИ

Некадърник23:10 - 05.08.2020
Не би било редно един държавен суверен, да се управлява от хора, които са толкова некадърни, че не могат да организират една охрана в момент, на подобно политическо напрежение.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK