Отпускат 60 000 лв. за 100-годишнината на театъра в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

 Община Благоевград ще отпусне 60 000 лева за Драматичен театър "Никола Вапцаров".

Предложението на кмета д-р Атанас Камбитов бе гласувано днес по време на редовно заседание на Общински съвет – Благоевград. Средствата са предвидени в Бюджет 2019 на Община Благоевград и ще бъдат насочени за подготовка на Репертоарна програма по повод 100-годишни юбилеен творчески сезон на културната институция. 

ДТ „Никола Вапцаров“ е създаден през 1919 г., като през настоящата година се навършват 100 г. от основаването му. По този повод е подготвен и разнообразен репертоар. Акцентът в него ще бъдат класически произведения, разгледани по нов и модерен начин, изплъзвайки активно средствата на съвременния театър. 

Сред заглавията в програмата са „Портретът на Дориан Грей“ по Оскар Уайлд“, „Под манастирската лоза“ по Елин Пелин, „Емигранти“ от Славомир Мрожек, „Летящата принцеса“ по Джордж Макдоналд, „Евангелие според Никола“ – авторски спектакъл на Ставри Каранфилов за живота и творчеството на Никола Вапцаров. ДТ „Никола Вапцаров“ предвижда и съпътстваща програма, която включва представяне на известни представления от историята на театъра, изложба на плакети, костюми, създаване на летопис.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK