Отборът на ПЛТГ „Никола Вапцаров” с медали от 10-ото национално състезание „Горски многобой“

Снимки: ПЛТГ „Никола Вапцаров” - Банско

Отборът на Професионална лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров” – гр. Банско участва в 10-ото юбилейно Национално състезание „Горски многобой“, което се проведе на територията на УОГС на учебната база на лесотехническия университет в Юндола от 3 до 5 май 2017 г.

Общо 27 състезатели от 9 професионални гимназии от цялата страна – Банско, Батак, Берковица, Варна, Велинград, Кърджали, Мъглиж, Чепеларе и Чомаковци премериха сили в тазгодишната надпревара, а гостите от Сърбия и Румъния - сродни училища, бяха възхитени от добрата подготовка на участниците.

Състезанието се проведе на два етапа. В първия етап момчетата пробягаха трасе с дължина 2.2 км по пресечен горски терен, на който бяха разположени 4 пункта – разпознаване /дървесни видове, семена, болести и вредители по дърветата, стъпки и дири от дивеч/, спортен риболов, стрелба с пневматична пушка и садене на фиданки.

Във втория етап пунктовете бяха два – поваляне на дърво, кастрене, разкройване, кубиране и подготовка на бензиномоторен трион за работа и прецизно рязане на шайби.

Отборът в състав Деян Незиров, Джемал Бекташев и Радин Бошнаков завоюваха второ място в крайното комплексно класиране и от двата етапа.
В първия етап, където класирането бе индивидуално, момчетата получиха много награди, като Джемал Бекташев зае първо място на пункт „Садене на фиданки“, а Радин Бошнаков – трето място на „Разпознаване /дървесни видове, семена, болести и вредители по дърветата, стъпки и дири от дивеч“.

Във втория етап отборът от Банско се класира на второ място етапно, а Джемал Бекташев спечели индивидуално трето място в дисциплината „Подготовка на бензиномоторен трион за работа и прецизно рязане на шайби“. Това отреди на възпитаниците на професионалната гимназия престижното второ място в крайното отборно класиране в състезанието.

„Гордеем се с нашите момчета, които с много труд, упоритост и достойнство завоюваха този успех и със своето представяне впечатлиха комисиите, които ги оценяваха, а за нас остана удовлетворението от добре свършена екипна работа” споделиха техните учители след края на спортната проява.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK