Нанков от Градево: Защо пък да не откажа номинация за депутатско място

Снимка: Infomreja.bg

Пътят за Банско остава отворен

Няма да бъде затварян пътят за Банско и останалите курорти в Благоевградско.

Това съобщи заместник-министър Николай Нанков, който инспектира свлачището при село Градево, община Симитли.

От седмица част от земната маса от банкета е се е свлякла в дере, а водата е подкопала и пътното платно.

Свлачищният процес в продължение на 6-7 метра се е активирал вследствие на обилните валежи последния месец. Това, което бе направено, е да обезопасят пътното платно. Малко над 100 кубика материал са вложили в подкопания участък под пътното платно с диаметър от 150-200 м. фракция, така че да гарантира безопасността на движение и да не затваряме пътя за курортите. На второ място е изготвянето на инвестиционен проект за цялостното укрепване на ската. Скатът ще се укрепи с габиони и отново със земна маса. Няма да се затваря нито една от двете ленти, заяви министър Нанков.

В цялата страна, особено в Рило-Родопската област шофьорите трябва да карат с повишено внимание, предупреди министърът.

Ще процедираме там, където има обилен снеговалеж, ще се затварят отсечките, за да няма аварирали автомобили, каза Нанков по отношение на очертаващата се тежка метеорологична обстановка.

Репортер на ИНФОМРЕЖА запита и за пътя към село Сушица. Както медията ни съобщи, опасни скали са надвиснали над пътя, а ерозията е голяма.

Пътят е общински, ще трябва да кандидатстваме за помощ от държавата. Този път е 50 години и скала не е паднала там. Има голяма ерозия, наблюдава се непрекъснато, ако се наложи, може да бъде затворен, каза кметът на общината – Апостол Апостолов.

На брифинга стана ясно още, че мостът на входа на Симитли ще бъде изграден като нова конструкция. Немският мост, както е познат, ще бъде с двупосочно движение и с пешеходни зони. Проектът е за 1 949 000. До три месеца би трябвало да бъде изграден. Ще бъде направен с готови панели, конзоли.

Относно пътят и свлачището при Рилски манастир стана ясно, че там ще се направи тунелна обшивка – 97 м. по продължението на свлачището – в най-тежката част. С напречни колони, рингери и маса, за да може да е контрафорс за тежки свлачищни процеси. В рамките на този бюджет ще се извършат тези дейности.

Извън пътната тема министър Нанков бе запитан за евентуална номинация за депутат:

Интересен въпрос. Номинация получават десетки, да не кажа стотици, от всяка една област – членове и симпатизанти на ГЕРБ. Да не слагаме каруцата пред коня. Изчакайте, има още един месец. Аз 4 пъти съм бил номиниран, 4 пъти съм бил в парламент, отказвал съм се по обективни причини, бил съм в изпълнителната власт. Защо пък да не откажа! Не искам да избързвам. До тогава има много работа. В предизборна обстановка сме от няколко месеца. Виждате какви са атмосферните условия. Имаме много неща да свършим до март. Да не коментирам в лично качество тази идея.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK