Намериха замръзнал 64-годишен мъж

снимка: личен архив

64-годишният Петър Пачалов е намерен тази сутрин мъртъв в родното му село Ковачевица. Тялото му е открито от случайни минувачи на улица в близост до дома му. Смъртта е констатирана от екип на Спешния център в Гоце Делчев.

Снощи Петър бил в местна кръчма с приятели, където изпил солидно количество алкохол, след което тръгнал да се прибира към вкъщи. Най-вероятно по пътя пийналият мъж е паднал и поради ниските температури е замръзнал.

С организацията по погребението се е заела лично кметският наместник на Ковачевица - Стойка Дишлянова. Семейството на Петър, което живее в Гоце Делчев, е уведомено за трагичния инцидент. Да го изпрати в последния му земен път от Червен бряг се очаква да пристигне и братът на Петър.

В село Ковачевица познават Петър Пачалов като добър човек, въпреки че често злоупотребявал с чашката. Помагал на местните баби, туристи и собственици на заведения и така припечелвал по някой лев, за да преживява. В селото Петър Пачалов има наследствена къща и след като преди години се разделил със съпругата си, с която живеел в Гоце Делчев, се преместил в Ковачевица.

Жители на селото са поели разходите по погребението, а младежи изработили некролога на починалия. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK