Постоянен арест за дядо Симеон, убил от ревност 45-годишен кюстендилец

Снимки: Infomreja.bg

Симеон Стоянов: Невинен съм, стана случайно, той ме подбуди

Кюстендилски окръжен съд, председателстван от съдия Йоланда Цекова наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на сочения за извършител на убийството в Кюстендил -  Симеон Стоянов.

Той е обвиняем за убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития или с особена жестокост-  по чл. 116, ал.1, т. 6, пр. 3, във връзка с чл. 115 от НК.

В този случай законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Симо Стоянов се изправи пред магистратите, окован в белезници, трудно подвижен и заяви, че е кротък човек.

„Моля да ми бъде наложена мярка „домашен арест“, съжалявам за случилото“, каза пред съдията възрастният мъж.

Прокурорът по случая Бойко Калфин беше категоричен, че на мъжа трябва да бъде наложена най-тежката мярка в предвид опасността да се укрие или да извърши друго престъпление.

От страна на защитата в лицето на служебния адвокат Илиан Хаджийски, като смекчаващи вината обстоятелства бяха посочени, че обвиняемият има чисто съдебно минало, пенсионер е и има постоянен адрес в Кюстендил.

След кратко прекъсване съдия Йоланда Цекова наложи на обвиняемия Симеон Стоянов постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража“, като решението може да се обжалва в 15-дневен срок пред САС.

След като чу решението на съдията, дядо Симо попита: Къде е жена ми? Сигурно тя е освободена вече.

На въпрос на ИНФОМРЕЖА, възрастният мъж каза, че съжалява за случилото се.

„Какво искате да ви кажа, съжалявам, много ясно. Той ме подбуди да го направя“, категоричен беше Симеон Стоянов.

75-годишният мъж е обвинен в причиняване на смъртта на 45-годиния Васил Стойчов.

Мъжът е убит на 7 септември в апартамент, намиращ се в блок 185 в кюстендилския квартал „Герена“. Смъртта на жертвата е настанала след сбиване между двамата в жилището на по-възрастния в кв. „Герена“ и по първоначални данни е в резултат на задушаване.

Малко след убийството извършителят се е опитал да прикрие следите си, като е изнесъл от жилището трупа на жертвата и го е захвърлил в намиращите се в непосредствена близост храсти.

Основната причина за убийството е ревност, тъй като Васил Стойчов имал интимна връзка със съпругата на обвиняемия - 38-годишната Камелия Стоянова.

Жената също бе задържана по случая за срок от 24 часа, а след което беше освободена.

Работата по изясняване на случая продължават криминалисти и разследващи полицаи под прякото наблюдение на прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил.

Образувано е досъдебно производство в РУ-Кюстендил по случая.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK