Намериха мъртво дете, обявено за издирване във Варна

снимка: Sofia foto agency

6-годишно дете, което беше обявено за издирване от Областна дирекция "Полиция" - Варна, е намерено убито в дере близо до пожарната в морския град, съобщиха за Дарик от МВР.
Стефан Стефанов беше в неизвестност от 14 май, когато изчезна пред дома си на ул. "Княз Черказки" в морската столица.
За последно момчето е забелязано около 15.00 ч. на 14 май, когато излязло да играе пред дома си.
Окръжната прокуратура води преговори с патоанатомите да направят аутопсия на 6-годишния Стефан, заяви за Дарик окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Заради стачката те отказват да изпълняват задължения си по отношение на съдебната власт и не правят изключение дори за този случай. "Действията на нашите колеги, които аз уважавам, изключително затрудняват нашата дейност, т.е. наказателния процес и процесуално-следствените действия", коментира Чавдаров.
Тялото на детето е прибрано в хладилна камера в една от варненските болници и ще остане там, докато съдебните медици не установят причините за смъртта.
Все още няма уличени, но прокуратурата и полицията работят по горещи следи. "Естествено няма да ги споделим, защото рискуваме да провалим задържането и събирането на доказателства", каза окръжният прокурор.
Пред Дарик председателят на Българския институт на съдебномедицинските специалисти д-р Вилиян Доков потвърди, че варненските му колегите са отказали да поемат нов случай, без обаче да уточнява какъв е той. Втори ден съдебните медици от двете болници - "Св. Анна" и "Св. Марина" отказват да извършват аутопсии и огледи заради неизплатени задължения към тях.
За сряда е насрочена среща между тях, окръжния прокурор Владимир Чавдаров и шефа на ОДП-Варна Димитър Димитров. Ако на нея бъде постигнато разбирателство за изплащане на натрупаните суми, патоанатомите ще подновят работа, каза още д-р Доков.

снимка: Sofia foto agency

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf