Намериха мъртви таксиметровия бос Пламен Миланов и 35-годишна жена в апартамент на пъпа на Дупница

Снимка: Infomreja.bg, архив

Таксиметровият бос Пламен Миланов и 35-годишна жена са намерени мъртви тази вечер в апартамент в центъра на Дупница, съобщи Dennews.bg. Миланов бе ключов свидетел срещу Братя Галеви в част от делата срещу тях и бе кандидат за кмет на Дупница на предходните избори през 2011 г.

Той и жената, която е негова служителка, са намерени на последния етаж на бившия Битов комбинат в центъра на Дупница, където Миланов закупи всички канцеларии и ги превърна в апартамент, а към момента там има и психолаборатория за шофьори.

На етажа е намерен бензинов генератор, който се е използвал за захранване на отоплителната система, която по принцип е работила на електричество.

Сигналът е подаден в полицията към 20:30 часа тази вечер. По телата на починалите няма видими следи от насилие. Основната версия за смъртта им е задушаване.

Новината за смъртта на Миланов вече обиколи Дупница и предизвиква множество коментари. Познати на Миланов не изключват версията той и служителката му да са обект на задушаване с газ, тъй като именно изтичане на газ от газова бутилка не би дала възможност на двамата да реагират и да потърсят помощ. Газта няма мирис, първо парализира нервната система, след което човек се унася и умира, без шанс да бъде спасен.

Дали евентуално задушаване с газ е инцидент или нарочно предизвикано тепърва ще се изяснява. За DenNews.bg пожарникар обясни, че обгазяване от бензинов генератор е почти немислимо, тъй като има силен мирис и би трябвало да бъде усетено навреме от потърпевшите. Генераторът не е бил разположен в жилищните помещенията, заради шума, който издава при работа, а извън тях. Още повече бензиновият генератор се включва при липса на електричество, а през последните дни дълги прекъсвания на тока в Дупница не е имало.

Пламен Миланов оставя четири сирачета. Той има две пораснали деца от първия си брак, като сега чакал второ внуче от голямата си дъщеря. Двете момиченца от настоящата му съпруга Елеонора са на 13 и 6 г., а семейството живее в Палатово.

През годините Пламен Миланов често попадаше в новините и обективите, като се мине през обвиненята срещу него, че пали и взривява таксиметрови автомобили до свидетелските му показания за упражняван рекет и насилие от страна на Братя Галеви в делата срещу тях.

Пламен Миланов се занимаваше и с имотен бизнес, като заради кризата на пазара преди няколко години започна масово да разпродава. Той е и от малцината бизнесмени у над отнесли глоба за недоказани доходи-наложената му за това санкция бе 40 000 лв.

Телата на загиналите ще бъдат транспортирани за аутопсия в столичната Съдебна медицина, а не в кюстендилската болница.

За случая е уведомена прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK