Намериха жив и здрав, но прегладнял, изгубилия се в балкана край Сатовча Орлин Бамбалов-Маньо

Откриха обявения за издирване Орлин Бамбалов от Сатовча

Тази вечер към 18 часа големият син на обявения за общонационално издирване 67-годишен мъж от Сатовча, за когото ИНФОМРЕЖА писа, е намерил баща си, изгубен в доста отдалечено от селото място в балкана, съобщиха роднини на семейството и жители на родопското село. 

Орлин Бамбалов-Маньо е жив и здрав, но много изгладнял, тъй като четири дни не бил ял нищо. "Няколко дни бяхме в истинска спасителна акция цялата махала, комшиите - християни, помаци, цигани, всички претърсвахме различни части от балкана с надежда да намерим жив и здрав изчезналия безследно Маньо, който е истински талисман на селото ни", коментираха след щастливата развръзка на случая хората от Сатовча. 

В селото се понесе слух, че големият му син, отчаян от продължилото близо 4 дни безрезултатно търсене на Орлин Бамбалов, отишъл тази сутрин до белишкото село Краище при гадател. Той му казал, че баща му е жив и здрав и все още е изгубен в гората. 

Дори му посочил с голяма точност местността и мястото, където да го търси. Като в приказките, синът се върнал обратно в Сатовча, отишъл на посоченото място и намерил баща си на предела на силите му, но все пак жив и в добро състояние. 

Местните от Сатовча, които добре познават Орлин Бамбалов, коментират, че той постоянно е бил в балкана и животът му е преминал като пастир на различни животни.  

Освен че бил кален в издръжливост, изгубилият се мъж добре познавал целия сатовчански балкан, което му помогнало да оцелее. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK