Граждани поискаха да спре търгът за "Струма", за да не се повтори "Своге"

Снимка: Infomreja.bg

За да не се повтори трагедията в Искърското дефиле при Своге, да се спре търгът за лот 3.2 на автомагистрала "Струма" в Кресненското дефиле. Това искат от "Граждани за устойчиво развитие", съобщи на пресконференция Димитър Димитров от сдружението.

Трябва да се спре този търг и независима международна оценка да оцени качеството на безопасността на т.нар. двойно трасе на магистрала "Струма" през Кресненското дефиле, каза Димитров, според когото проектът не отговаря на изискванията за магистрала, удължава пътуването през дефилето със 7 км, не съхранява и самото дефиле, няма дублиращ път, транспортно неудачен е и крие опасности.

Сезираме президента и главния прокурор с искане да се спре този лот, бързането с него, посочи Димитров.

По думите му, трябва да се спрат всички пътни проекти, които предстоят да се обявяват на търгове и за тях да се изготви независима, с международно участие, експертиза, показваща, че това, за което ще се дават пари, гарантира максимална безопасност.

Системата на поддържане и на развитие на пътната инфраструктура в България трябва да се прави от професионалисти, които имат отговорността и възможността да предлагат професионално издържани решения, максимално гарантиращи безопасността, коментира още Димитров./ БНТ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK