Около 1,7 млн. годишни винетки за леки автомобили има в търговската мрежа

Снимка: Infomreja.bg

Близо 3,2 млн. са винетките за различните видове и категории превозни средства в търговската мрежа. От тях около 1,7 млн. бр. са годишните винетки за леки автомобили. Стикери се продават в над 3 000 разпространителски пункта. От тях 372 бр. са с денонощен режим на работа. Това са големите бензиностанции, офисите на „Български пощи“, областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове.

Агенция „Пътна инфраструктура” апелира шофьорите, които не са успели да закупят нужния им винетен стикер да сигнализират  на e-mail: [email protected].

Вчера не е  постъпила нито една заявка за винетни стикери от обект за крайна дистрибуция в София.

В събота са постъпили и изпълнени 3 заявки за годишни винетки за леки автомобили за три търговски обекти в столицата.       

За първи път годишната винетка за всички превозни средства важи за срок от една година от датата на купуването й, т. е. ако шофьор си купи стикер например на 3. март 2018 г., когато тръгва на път за Националния празник и трите почивни дни, то той ще важи до 2. март 2019 г. Винетката се перфорира в търговския обект от продавача на стикера. Необходимо е да се изиска и касова бележка с вписан регистрационен номер на превозното средство, която трябва да се пази.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK