Красимир Качанов от Сатовча отнесе глоба от 1500 лв. Издал неистинен документ за технически преглед на кола

Снимка: Infomreja.bg

1500 лева глоба отнесе председателят на комисията за периодични технически прегледи на МПС в Сатовча-Красимир Качанов, издал документ на сина на бивш горски директор от Плетена за редовен технически преглед на автомобила му, който бил с неплатен данък за 2017 г.

Съдът в Гоце Делчев потвърди като законосъобразно наказателното постановление, обжалвано от Качанов, което му е било съставено от началника на ОО „АА“-Благоевград, на 29.08.2017 година след извършена проверка в системата на Местни данъци и такси в община Сатовча за определен период от време, при която цъфнало допуснатото от Качанов закононарушение. Досежно санкцията по реда на чл. 178 а, ал.7, т.1 пр.1 ЗДП глоба в размер на 1 500 лв. е единствено възможната спрод закона и не подлежи на изменение.

Решението на съда в Гоце Делчев подлежи на обжалване пред Благоевградски aдминистративен съд в 14-дневен срок от деня на получаване на съобщението от страните по делото.

На 24.07.2017 година на служителя от Автомобилната aгенция в Благоевград му е било възложено за определен период от време да извърши справка и проверка на прегледите в контролен технически пункт, намиращ се в Сатовча на ул. „Тодор Шопов“.

Според събраните по делото доказателства, видно от данните на системата на 05.07.2017 година в 10.15 часа, са били въведени данни за превозното средство, лек автомобил „Мицубиши“, собственост на Венцислав Евгениев Генчев от село Плетена и син на бившия директор на ДЛС „Дикчан“-Сатовча-Евгени Генчев. Въпреки че системата при въвеждането на данните на автомобила е сигнализирала, че мицубишито на Венцислав Е. Генчев, също работещ в системата на горите, има задължение към отдел „Местни данъци и такси“ в община Сатовча, К. Качанов довършил прегледа на превозното средство и издал необходимите документи на собственика Генчев.

 

КОМЕНТАРИ

ЮЗДП08:46 - 04.01.2018
Това истина ли е?
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK