Осъдиха на шест месеца пробация и 100 часа безвъзмезден труд 20-годишен апаш от Туховища

Снимка: МВР

20-годишният Невзрет Станимиров Бозаджиев от сатовчанското село Туховища се призна за виновен пред съдийския състав на Районен съд-Гоце Делчев, по повдигнатото му обвинение от Районна прокуратура за извършена кражба от хранителен магазин в Туховища в съучастие със свой помагач от село Крибул.

Наложеното наказание от Районен съд Гоце Делчев-„пробация“, което замени присъда „лишаване от свобода“ и 100 часа безвъзмезден труд в полза на държавата, бе постигнато след сключено споразумение между Районна прокуратура-Гоце Делчев, и защитата на обвиняемия Невзет Бозаджиев. Съдът наложи на 20-годишния апаш и да заплати всички разноски по делото, които са изчислени в размер на 276,73 лева.

На 20.05.2017 г. в сатовчанското село Туховища от търговски обект - хранителен магазин, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот (изместване на охранителна метална решетка и демонтиране на стъкло на прозорец), обвиняемият Бозаджиев в съучастие с друго лице е отнел сумата от 350 лева, 5 кутии с цигари марка „Карелия 100” на стойност 23.50 лева и 5 кутии с цигари марка „Виктори Голд” на стойност 24 лева. Общата стойност на извършената кражба е 397,50 лв. В последствие след установяването на извършителя откраднатите вещи са били върнати на собственичката на магазина. Причинените имуществени вреди също са били възстановени, стана известно по време на делото.

Съдийският състав е категоричен, че престъплението е извършено с пряк умисъл като форма на вина, за което е квалифицирано от съда по чл.197, т.3 НК във вр. с чл.195, ал.1, т.3, пр.1 НК във вр. с чл.194, ал.1 НК.

Определението на съда може да се обжалва или протестира пред Окръжен съд –Благоевград, в 7- дневен срок от днес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK