Наказателни постановления за дрифт потвърди Районният съд в Сливен

Снимки: ОДМВР-Сливен

340 електронни фиша са издадени за една седмица

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен, старши комисар Димитър Величков, са предприети действия по засилен контрол на скоростта на територията на областта.

От 2 до 8 февруари са издадени 340 електронни фиша за превишаване на разрешената скорост в населени и извън населени места в област Сливен.

Санкциите са въз основа на показанията на техническите средства и ежедневния контрол в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия.

За една седмица са заснети 288 нарушения на скоростта. Констатираното превишаване е в порядъка до 40 км/ч. извън населени места и до 30 км/ч в населено място.

Най-честите нарушения са засечени при селата Злати войвода, Калояново, Трапоклово и разклона за село Камен; на булевардите „Цар Симеон”, „Стефан Стамболов”, „Бургаско шосе” и „Банско шосе” в град Сливен. По път ІІ-66 /Ст.Загора-Нова Загора/ и път ІІ-55/Нова Загора-Раднево/. Път ІІ-48 /к-ще „Петолъчка”- Котел/ в района на селата Мокрен и Градец. Път І-6 /София-Бургас/ в района на Шивачево.

В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 124 електронни фиша за нарушение на скоростта и са отнети 7 шофьорски книжки за неплатени глоби.

Районен съд-Сливен, е потвърдил две наказателни постановления, издадени от РУ-Сливен, срещу 27-годишен мъж за дрифт. Нарушенията са извършени на 17 и 18 октомври 2019 година на едно и също кръстовище в град Сливен. Полицейските служители, установили нарушението, са съставили два акта на водача - Д.Б. на 27 години от град Сливен с лек автомобил „БМВ 318”.

Началникът на РУ-Сливен, е издал две наказателни постановления на обща стойност 6000 лева и 24 месеца лишаване от правоуправление, които Д.Б. е обжалвал. Наказателните постановления са потвърдени от Районния съд и са влезли в сила.

Полицейски екипи на Пътна полиция и служители на РУ-Сливен, следят за спазване на Закона за движение по пътищата. Извършва се ежедневен контрол по установяване на водачи, употребили наркотици и алкохол.

От вчера до края на седмица се провежда специализирана операция по използване на обезопасителни колани от водачи на МПС и пътници, използване на каски от водачи и пътници на мотоциклети и използване на обезопасителни столчета за деца. Операцията е по линия на ROADPOL и ще се проведе на територията на ЕС.

Целта на операцията е да въздейства върху поведението на водачи и пътници да напомни за важността от използване на обезопасителните системи за намаляване на риска от настъпване на сериозни увреждания или смърт при възникване на пътен инцидент.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK