Шестима с наложени наказания за престъпления по транспорта

Снимка: iStock

По споразумения, сключени от Районните прокуратури в Монтана и Берковица за престъпления по транспорта през изминалата седмица, са наложени наказания на шест лица.

Те са за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотични вещества – канабис, както и в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на шофьорска книжка.

Определените за тях наказания са „лишаване от свобода“ за различни срокове - от три до шест месеца, изпълнението на които е отложено за период от три години, лишаване от правоуправление на МПС за шест, десет, дванадесет и петнадесет месеца, както и пробация.

Осем месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим ще изтърпи М. Е. за управление на лек автомобил в едногодишния срок от наказването му по административен ред. С наказателно постановление на началник сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР – Монтана от 27-ми април 2016 г. подсъдимият вече е бил санкциониран за шофиране без книжка.

Въпреки това на 16-ти декември 2016 г., в гр. Монтана, М.Е. отново управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „Ауди“, което е престъпление по чл. 343в, ал. 2 от НК. Подсъдимият се е признал за виновен и е сключил споразумение с прокурор в Районна прокуратура – Монтана, което съдът е одобрил.

Районна прокуратура – Берковица е постигнала споразумение със защитата на подсъдимия К.Г., обвинен в извършване на престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК – управление на МПС след употреба наркотични вещества. На 24.07.2017 г., в гр. Вършец, той шофирал лек автомобил „Алфа Ромео“ под въздействието на амфетамини и метамфетамини, констатирано с тест при извършената му проверка.

С определение на съда на Г. е наложено наказание от три месеца „лишаване от свобода“ при първоначален общ режим и забрана за шофиране за период от дванадесет месеца.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK