2 години условно за шофьора, подкупил полицаи със златно кюлче

Снимка: бТВ

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие

По обвинителен акт по бързо производство на Окръжна прокуратура – Пловдив е осъден И.И,. на 59 г., това, че  на 7 октомври 2020 г. в гр. Пловдив, е направил опит да даде подкуп – дар, един брой златно кюлче „Свети Николай Чудотворец“ с тегло ½ грам, проба 999,9/1000, на стойност 99,90 лева, на длъжностни лица – полицейски органи към Трето РУ на ОД на МВР – Пловдив, за да не извършат действия по служба  – престъпление по чл. 304а вр. чл. 304 ал.1 вр. чл.18 ал.1 пр.2 от НК и за това, че на 7 октомври 2020 г. на ул. „Васил Левски“ е управлявал моторно превозно средство „Ауди А4“ с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 2,27 на хиляда, установена по надлежния ред – престъпление по чл. 343б ал.1 от НК.

Окръжният съд в Пловдив наложи на И.И. наказание в размер на 2 години „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от 4 години.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият призна изцяло вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт, и изрази съжаление за случилото се. Размерът на наложеното спрямо подсъдимия наказание „лишаване от свобода“ е определен след редуцирането му с една трета, съгласно чл. 58а от НК. Със същата присъда И. И. е лишен от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 3 години и му е наложено наказание „глоба“ в размер на 2 000 лева. На основание чл. 307 а от НК предметът на престъплението – един брой златно кюлче, се отнема в полза на държавата.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK