Наказание за македонец, опитал да влезе в страната с паспорт на друго лице

Снимка: Infomreja.bg

От началото на 2020 година, това е 10- тия случай на осъден за незаконно преминаване на границата

Македонски гражданин, албанец по народност се призна за виновен, за влизане през границата на страната със Р. С. Македония без разрешение на надлежните органи на властта, и за това, че противозаконно си е служил със северно македонски паспорт, издаден на друго лице.

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов одобри споразумение и му наложи наказание от 4 месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години и глоба в размер на 150 лв.

Наиф. Д е на 44 години и е неосъждан към момента. На 09.10.2020 г., около 00, 10 ч. на ГКПП Гюешево, при полицейска проверка след влизане в страната, с цел да заблуди длъжностно лице, е представил пред служител на ГПУ – Гюешево паспорт, на името на Т. Ш.

Обвиняемият е осъден да плати и разноските по делото. Определението на РС – Кюстендил, е окончателно и не подлежи на обжалване.

От началото на 2020 година, това е 10- тия случай на осъден за незаконно преминаване на границата, след постановена присъда или след одобрено споразумение от Районен съд – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK