Най-възрастният бежанец - 110-годишният Абдул

Източник: ЕПА/БГНЕС

Мъж от Афганистан, който твърди, че е на 110 години, пристигнал в Германия в добро здраве, след като изминал дългия път от дома до европейската страна, разказва Вести, цитирайки репортаж на Нова ТВ.

Пътуването на Абдул Кадир Азизи, 60-годишната му дъщеря и още 8 членове на тяхното семейство продължило осем месеца. На по-младите се наложило да носят дядото на ръце през повечето време.

Азизи няма акт за раждане, с който да удостовери възрастта си, но роднините му твърдят, че е роден на 1 януари 1905 г. Той е най-възрастният бежанец от всички 800 хил., които Берлин прие през тази година.

Азизи стигнал до бежански център в Дегендорф, въпреки че е сляп и глух. Нещо повече – мъжът дори не се нуждаел от лекарска помощ при пристигането си в Германия.

Вчера стана ясно, че само през месец септември в Германия са пристигнали между 270 000 – 280 000 мигранти. Това означава, че само за един месец са пристигнали повече мигранти, отколкото за цялата изминала година, съобщи вътрешният министър на провинция Бавария Йоаким Херман, цитиран от „Фигаро“.

„Според последните данни ние трябва да съобщим, че само през септември 2015 г. във Федералната република са пристигнали между 270 000 – 280 000 мигранти. Това прави много повече, отколкото общият брой на пристигналите през 2014 г.“, каза Херман пред Ландтага на Бавария.

Бавария е най-голямата, богата и икономически развита германска провинция. Поради своето географско разположение, граничи с Австрия, през нея влизат основната част от мигрантите, желаещи да намерят втори дом в Германия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK