Най-вкусните зимни закуски

Снимка: Рixabay

Закуската е най-важното хранене, особено през зимата, когато се нуждаем от повече енергия.

А и кой не обича уикенда да се поглези с онези „забранени“, но много вкусни неща, които баба или мама е приготвяла в детството и чийто аромат може да изкуши всеки.

Докато лятото наблягаме на плодове, то през зимата консумираме повече печива за закуска. Foodpanda класира най-любимите и вкусни закуски за зимата.

 - Палачинки - утрото е по-добро когато започва с палачинка с шоколад. И тук ще цитираме Мечо Пух „Колкото повече, толкова повече“. Палачинката е любимата закуска за над 65% от анкетираните.

 - Пържени филии - тук оставяме фантазията на вас. Дали със сладко от ягоди, или от смокини, или пък някое друго любимо, топлите пържени филии са сред фаворитите за старт на деня.

- Бухти - малките вкусни тестени топки, поръсени с пудра захар са изкушаващи за цялото семейство.

- Кекс с топло мляко - това пухкаво сладко изкушение може да бъде приготвено с множество вариации, но задължително към него за закуска поднесете топло мляко с какао.

- Овесени ядки с прясно мляко - тъй като овесената каша се усвоява бавно, тя постепенно освобождава енергията в кръвта, така че помага да се задържите пълноценни за по-дълго време.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK