Инж. Глосов: Шофьорите да тръгват на път с подготвени за зимата автомобили

Снимка: Infomreja.bg

Днес приключват всички ремонтни дейности по републиканските пътища и шофьорите ще могат да карат спокойно за предстоящите Коледни празници. Те трябва да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост. Прогнозите на синоптиците за хубаво време по празниците не намаляват нашата готовност за поддържане на пътищата и около 3000 машини са в готовност, заяви в сутрешния блок на БНТ инж. Светослав Глосов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Независимо, че не се очакват сериозни снеговалежи по високите части и усойните места, където има предпоставки за заледяване настилките се обработват, на въпреки това шофьорите трябва да карат внимателно, каза още той.

За улеснение на трафика утре - 22 декември, от 16 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища - например път I-1 - етапна връзка на лот 2 на АМ „Струма“ при Благоевград - ГКПП „Кулата“, път I-5 Русе - Велико Търново, път I-8 ГКПП „Калотина“ – София, път I-9 Варна - Бургас и др. По същите направления тежкотоварните камиони ще бъдат спрени и в последния почивен ден - 27 декември, от 14 ч. до 20 ч.

За повишаване на пътната безопасност ще бъдат осигурени две ленти за излизащите от София по път I-1 (Е-79) през Владая. В последния почивен ден 27 декември от 10 ч. до 20 ч. в същия участък ще има две ленти за прибиращите се към София. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn
loading...