Най-вкусните печива по света

Снимка: Infomreja.bg

Някои пекарни обикновено продават определени видове лакомства

Местата по целия свят имат свои собствени традиции за печене, което означава, че те също имат свои уникални пекарни. Някои пекарни обикновено продават определени видове лакомства, докато други могат да предложат голямо разнообразие от сладкиши, солени хлябове и други. Най-вкусното печиво, което имаме ние в България е родната баница. Всяка страна по света си има свои уникални тестени асортименти. 

Франция- Франция е известна със своите пекарни, в които се продават всичко - от пресни багети до кроасани.

Има два вида френски пекарни. Пастериите или сладкарниците продават десерти като еклари и плодови тартари, докато буланжерите са специализирани в прясно изпечени хлябове. 

Мексико- Мексико има отделни пекарни за хляб и сладкиши: panaderías и pastelerías. Но и двата вида магазини продават сладки хлябове (тин дулс).

Италия- Насладете се на италианските корнети- баница и на вкусна фокача с маслини във всяко италианско форно/пекарна/

Германия- Когато хапвате печива от Германия, най-важните са големите гевреци в баварски стил. 

Полша- в Полша продават сладки лакомства като пачки, сладкиши с желе, сладкиши, наречени kremówki и wuzetka, и шоколадов крем пай.

Австрия- Виенските сладкиши са световно известни. Някои от най-емблематичните сладкарски изделия са Sachertorte, гъста шоколадова торта, слоена с кайсиево сладко и покрита с ганаш, и Apfelstrudel (ябълков щрудел).

Турция- баклавата е най-популярният турски сладкиш. Фините слоеве тесто, сиропирани и впечатляващи с пълнежа от ядки и мед са сред едни от най-обичаните десерти в света, не само в южната ни съседка.

Япония- Японските пекарни продават гама от сладки кифлички. Най-популярната фифличка е пълнената с паста от червен боб. Датира от 19-ти век, изобретен в хлебозавода Кимурая в токийския квартал Гинза.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK