Най-тежката част от пътя до Кръстова гора ще бъде ремонтирана за Кръстовден

Снимка: МРРБ

Това обеща заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков

Преди по-малко от месец поехме ангажимент за пълна рехабилитация на пътя от Юговското ханче през Лъки за Кръстова гора. До 15 септември, за Кръстовден, ще рехабилитираме най-тежките 20 км от третокласния път, а до края на годината и останалите 20 км. Това каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който  присъства на светата литургия за празника Успение Богородично в катедралния храм „Св. Богородица” в Пловдив.

По отношение на пътя за Мулдавския манастир Нанков коментира, че първият ангажимент е свързан с довеждането на водопровода, след което ще бъде изграден и пътят. Водопроводът ще струва около 800 хил. лв. Малко над 2 млн. лв. ще бъде изграждането на изцяло нов път, така че и този ангажимент ще изпълним, допълни Нанков. В момента се процедира подробният устройствен план за водопровода, като има и изработен проект.

Нанков припомни, че се работи по едни от най-тежките инфраструктурни проблеми на Пловдив и Пловдивския регион. Той даде пример с работата по изграждането на локалните платна на пътя Пловдив-Асеновград, обявената обществена поръчка за Източен обход на Пловдив от Скобелева майка до Асеновградско шосе. Изграденото преди по-малко от три месеца кръгово кръстовище ще прерасне в пътен възел.

Над 110 млн. лв. инвестираме в пътната инфраструктура в и около Пловдив само в рамките на тази година, посочи той. По думите му водният цикъл на града върви добре, като ВиК Пловдив е обявило обществената поръчка  за големия колектор за 80 млн. лв., с което ще се подобрят значително екологичните условия, пречистването и отвеждането на отпадни и дъждовни води в града.

Проектите ще доведат до подобряване качеството на живот в Пловдив и региона, както и повишаване привлекателността му за инвестиции и инвеститори.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK