Увеличават се израелските туристи в Банско

Снимки: Община Банско

Община Банско участва със собствен щанд на изложение в Израел

С всяка измината година Община Банско успешно затвърждава своите позиции на туристическа дестинация, както на национални, така и на международни туристически пазари. Общината взе участие в информационен щанд на Министерството на туризма на провелото се на 11 и  12 февруари 2020 г. международно туристическо изложение IMTM 2020 в Тел Авив.

Това е най-старото туристическо изложение в региона на източното Средиземноморие и най-голямото туристическо изложение, което се провежда в Държавата Израел. По значение IMTM се нарежда на едно от първите места сред международните борси в региона, като се наблюдава непрекъснато увеличение на броя изложители,  професионални посетители и крайни потребители.

Основен фокус в него бе зимният и летният туризъм, които са сред най-търсените продукти от туристите в региона. Професионалистите и любителите, които посетиха изложението, се запознаха с културно-познавателните турове и пътувания, с цел развлечения, които Банско предлага. Голям интерес за израелските туристи представляват летните активности, в частност предпочитания към планинските маршрути,  които Национален парк „Пирин”  предлага.

Банско е позната и предпочитана дестинация от израелските туристи. Техният ръст спрямо 2018 г. е 19%, а над 90 000 са нощувките реализирани през 2019 година.

От 13 до 15 февруари, в ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР, гр.София се проведе 37-тото издание на Международното туристическо изложение „Ваканция & СПА Експо“. Това е най-големия и престижен форум в туризма у нас, който традционно се провежда под патронажа на Министерството на туризма на Република България. Тази година на изложението дебютираха над 40 туроператори и фирми от туристическия бранш.

Община Банско участва със собствен щанд, заедно с представители на туристическия бизнес. Една от основните цели на представянето бе привличането на  българските туристи през всички сезони, чрез предоставяне на богати възможности за природен, фестивален, алтернативен и конгресен туризъм, както и MICE и СПА/Уелнес.

През трите дни на форума представянето ни бе съпроводено с дегустация на вино и мезета от региона.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK