Най-силните мъже в света превзеха Банско

снимки: infomreja.bg

Банско събра най-силните мъже в света за участие в кръг от Световното първенство по силов многобой.

Зрелищната надпревара, която е част от  кампанията "Силните срещу дрогата", се организира от Община Банско и Българската федерация на силовите атлети IRON MAN. 

Сред 11-те състезателите, които се бореха за титлата „Най-силен мъж на света”, има и трима българи - Николай Домусчиев, Иван Майсторов и Филип Ганков.

Силовете атлети се състезаваха в пет дисциплини - „Кобилица”, в която състезателите носят на раменете си тежест от 400 кг в разстояние от 25 метра, „фронтално държане” - в изпънатите напред ръце състезателите трябваше да задържат максимално време две батерий от по 12.5 кг.

Третата дисциплина „Фермерска разходка” участниците трябваше да изминат 20 метра с по 160 килограма във всяка от ръцете си.

Останалите две дисциплини бяха „Логлиц” и „камъните на Атлас”. Тегленето на камион отпадна, тъй като на паркинга пред начална станция на кабинковия лифт имаше наклон и тази дисциплина бе анулирана.

Състезанието по силов многобой е част от забавленията, които планинският град предлага, за да привлича туристи и през лятото.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK