Медийна среща организираха учениците от ПМГ в Гоце Делчев

Снимки: ПМГ-Гоце Делчев

Обединените младежи журналисти от ПМГ и основните училища ще запишат заедно клип против фалшивите новини в журналистиката за да бъде излъчван в местните медии.

Това е едно от решенията от проведената среща, която събра местните журналисти от Гоце Делчев, ученици от ПМГ „Яне Сандански“ и основните училища в града по случай Световния ден на книгата и авторското право. 

Близо два часа поръдължиха дебатите по темата с участващите между учениците участници в медийните клубове и представителите на местните медии, а самата среща бе определена като ползотворна и за двете страни.   

Всъщност учениците от ПМГ бяха организаторите на съвместната среща. На нея младежите и журналистите заедно обсъдиха предизвикателствата в журналистическата професия, актуалната тема за фалшивите новини, нуждата от въвеждане на медийно образование в българското училище, както и въпроса за авторското право.

Учениците от основните училища получиха от своите „по-големи колеги“ най-новия брой на училищния вестник – „ 7 часа“, и взеха всички на финала се обединиха около идеята обединените младежи журналисти от ПМГ и представителите от основните училища да запишат заедно клип, в който изразяват категоричната си позиция против фалшивите новини в журналистиката и който ще бъде излъчван периодично в местните медии.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK