Изгорелите коли в Гоце Делчев са на Илко Ламбрев от Мосомище

Снимка: Личен архив

Изгорелите два скъпи автомобила в Гоце Делчев, „Мерцедес“ и „Нисан“ на 22.04., са на собственика на автокъща на ул. „Панаирски ливади“ - Илко Ламбрев, от гоцеделчевското село Мосомище.

Автокъщата се намира в близост до транспортната фирма „Динамо“, а двете коли, станали жертва на палежа, са били паркирани пред самата къща.  

Както писа ИНФОМРЕЖА, около 4,00 часа на 22. април е получен сигнала за пожара в РСПБЗН-Гоце Делчев, откъдето е реагирано светкавично и пламъците са били потушени, но от двете коли не е спасено почти нищо. Причините за пожара и стойността на нанесените щети са в процес на установяване.

Образувано е досъдебно производство, е информацията от МВР.

Само преди малко повече от 20 дни лекият автомобил „Мерцедес“ стана обект на обстрел с въздушна пушка, от която на автомобила на Ламбрев бяха нанесени сериозни щети.  

Престъплението, чийто извършител все още не е разкрит, бе извършено от 23,50 часа на 30.03. до 10,00 часа на 31. март тази година.  

Хората от Мосомище тогава предположиха, че стрелбата е с цел сплашване.

Версиите за палежа на колите са на база на коментари на запознати със случаите – финансови задължения, любовен триъгълник и борба за територии на известни в региона лица, разпространяващи наркотици.

Хората от квартала на военните блокове в града, които се намират срещу Дома за деца и юноши, лишени от родителски грижи „Иван Кюлев“,   свързват именно с този случай с нощната полицейска акция, проведена буквално под прозорците им. Те предполагат, че става въпрос за установяване на извършителите на палежа на автомобилите и назначените по случаите издирвателни мероприята.

Живеещи в този квартал жители, които са станали свидетели на гонката и задържането на водача на тъмен джип, обясниха пред ИНФОМРЕЖА, че снощи малко след полунощ са били събудени от вой на полицейски сирени от патраулка, която преследвала тъмен джип, който от своя страна се опитал да избяга със много висока скорост за да се покрие между така наречените военни блокове.  

Живеещите там обясниха,че преследващите джипа полицаи са извикали дори за подкрепление и вторият дежурен патраулен автомобил. Гоненият от полицията водач на джипа пък извикал свои авери с няколко лъскави возила, които завихрили и кратка разправия с униформените.

В крайна сметка шофьорът на джипа е бил задържан, свалени са били номерата му.

По снощния случай обаче няма никаква официална информация както от полицията в Гоце Делчев, така и Областната дирекция в Благоевград.

Разказът на очевидците, станали свидетели на гонката, остава в неведение за обществеността, която в качеството си на данъкоплатец е вече твърде взискателна и чувствителна при оповестяване на истината за борбата с престъпността и корупцията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK