Султанка Петрова раздаде пакети с храни от първа необходимост в Сандански

Снимки: МТСП

Пакети с хранителни продукти бяха раздадени и по домовете на трудноподвижни лица

По покана на кмета на Община Сандански - Атанас Стоянов, заместник - министърът на труда и социалната политика - Султанка Петрова е на работна визита в Общината.

По време на срещата със представители на социалните услуги в общината, кметът Стоянов благодари за подкрепата на социалното министерство, а министър Петрова представи част от целите на своето посещение, една от които е анализ на социалните услуги в община Сандански и необходимостта от тяхното обогатяване.

Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост, осигурени по Оперативната програма за храни и/или материално подпомагане, по време на посещението си в Сандански. По програмата, чийто управляващ орган е Агенцията за социално подпомагане, са осигурени над 6500 тона продукти на стойност 15,7 млн. лв. Целта е продуктите от първа необходимост да стигнат до най-уязвимите лица и семействата им. Финансирането е осигурено от Фонда за европейско подпомагане и от държавния бюджет.

„Над 3400 души ще бъдат подкрепени с хранителни продукти от първа необходимост в региона на Сандански, като от обявяването на епидемиологичната обстановка в страната, хората в региона са получили над 8 тона пакети с храни“, посочи зам.-министър Петрова.

Пакети с хранителни продукти бяха раздадени и по домовете на трудноподвижни лица, които освен храна, получиха и информация за възможностите за допълнителна социална подкрепа.

Петрова връчи на кмета на Община Сандански - Атанас Стоянов почетният знак на министерството!

Д-р Петрова сподели, че за първи път почетният знак се връчва на кмет на община за доброто партньорство и социална отговорност!

По време на втората си работна среща с кметове на кметства и бизнеса, бяха представени възможностите за развитието на социалното предприемачество и политиките в областта на дохододите на регионално и местно ниво!

По време на посещението си в Сандански зам.-министър Петрова се срещна с представители на социалните служби в общината и представи успешни социални проекти, насочени към хората с увреждания, социалното предприемачество и превенция на агресията в училище. Тя акцентира върху възможностите, които дават оперативните програми за разширяването на социалните услуги.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK