Община Радомир набира доброволци

Кметът на Община Радомир, Пламен Алексиев Снимка: Община Радомир

Включват се в разнасянето на храни на възрастните хора в общината

Община Радомир стартира кампания за набиране на доброволци във връзка с епидемичната обстановка. Доброволците ще помагат за разнасянето на храна и пазаруването на продукти от първа необходимост за възрастните хора, както и на лекарите и медицинския персонал при изпълнение на техните функции, в случай на нужда.

За доброволците са осигурени необходимите предпазни средства. „Вашето съдействие е нужно за осигуряването на социален патронаж на най-рисковата група – възрастните хора, като при необходимост да разнасяте храна по домовете им, да ги снабдявате с продукти от първа необходимост и други.

Вероятно от доброволна помощ ще се нуждаят и българските лекари и медицински персонал, както и служителите от Регионалните здравни инспекции, които поемат най-тежките случаи, с риск за своя живот и здраве и този на членовете на техните семейства.

Ключово за ограничаване на епидемията е осигуряването на дезинфекция на нашите населени места, на болниците и здравните пунктове и навсякъде, където има струпване на хора.

Ако сте готов да се включите като доброволец, моля, пишете на следния електронен адрес: [email protected] или позвънете на телефон: 0777/82 490.

Важно е да посочвате вашите три имена, своите професионални умения и телефон за връзка. За всеки един от доброволците, които ще бъдат ангажирани при възникване на необходимост са осигурени необходимите предпазни средства“, посочи в обръщението си кметът на Радомир, Пламен Алексиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK